Selvforsvar

I det Københavnske natteliv ses det ofte at en ung mand bliver stukket ned med en kniv eller en ung pige bliver overfaldet. Jiu-jitsuens mål har således ændret sig fra at være samuraiens sidste skanse på slagmarken, til blandt andet at forberede folk på at afværge en voldelig konfrontation.

Dét at træne Jiu-jitsu har mange fordele, både fysisk såvel som psykiske. Det er jo indlysende at man gennem fysisk træning bliver stærkere og at ens krop bliver hærdet, men idet man er nødt til at have fuld kontrol over sin krop og idet man er nødt til at kunne tænke og reagere på et splitsekund, bringer træningen også et indre element ind, som giver ro og overblik.

Alene den selvtillid man kan udstråle ved at være rolig under opsejlingen af en konfrontation, kan i mange tilfælde være den afgørende faktor for om den udvikler sig voldeligt eller at den bare ender med en ubehagelig oplevelse.

I nutidens Danmark er det sjældent at vi kommer ud for at miste vores sværd på en slagmark, men dog viser det sig at teknikkerne er særdeles effektive mod en modstander med en kniv eller en slaggenstand, som er et voksende problem i Københavns natteliv og på gaden. Som selvforsvar viser Jiu-jitsu sig også at være meget effektiv, selvom man er sin modstander fysisk underlegen. Det vil sige at både mænd, kvinder og børn i alle aldre kan få et kæmpe udbytte af træningen.